Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ναό

​Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η λαμπροφόρος ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Μητρόπολη Ιλίου και τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Αθρόα ήταν κι εφέτος η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας, μικρών και μεγάλων, οι οποίοι προσήλθαν εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου κρατώντας λαμπάδες αναμμένες με το ανέσπερο Φως και ακούγοντας το χαρμόσυνο παιάνα της Αναστάσεως, για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτου κ. Αθηναγόρου για το Πάσχα από τον ιεροκήρυκα Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, ενώ στο τέλος διαβάστηκε ο Κατηχητικός Λόγος του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο υπέροχος αυτός λόγος που καταδεικνύει το ύψος της αγάπης του Κυρίου και της ανοιχτής πρόσκλησης που απευθύνει στην μετοχή της χαράς της Αναστάσεως.

Λίγο πριν την απόλυση διαβάστηκε μάλιστα, η ειδική ευχή με την οποία ευλογούνται αυγά και τυρί και προσφέρονται ως ευλογία στους πιστούς.​

του Σπύρου Παπαγεωργίου