Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παρουσία της Μητροπ. Ιλίου σε σημαντικά ιατρικά συνέδρια

Σε σημαντικές ημερίδες και ιατρικά συνέδρια συμμετείχε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, η οποία διοργάνωσε με επιτυχία φέτος το ειδικό σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών, κατά το μήνα Ιούνιο 2016.

Δια του εκπροσώπου της, Πανοσ. Αρχιμ. Δρ. Θεοδοσίου Μανώλη, εφημερίου του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και τακτικού μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί ειδικών ποιμαντικών θεμάτων και καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου συμμετείχε στα εξής:

* Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: 

Πραγματοποιήθηκε στο Γενικό και Αντικαρκινικό  Νοσοκομείο «οι Άγιοι Ανάργυροι» η ημερίδα με θέμα «ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡΤΑΣΗ». Στην ομιλία παρευρέθη επίσης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας  & κινητοποίησης των πολιτών, του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού κος Νικόλαος Παντελιάς.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016: 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία», στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «οι Άγιοι Ανάργυροι». Κατά την ημερίδα  οι υπεύθυνοι του τμήματος τόνισαν ότι  ο όρος "ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ" αφορά τη χορήγηση αίματος με την μετάγγιση και κατ' επέκταση την όλη οργάνωση που ασχολείται με τη λήψη, συντήρηση και διάθεση του αίματος. Ως επιστημονικός τομέας, η αιμοδοσία αποτελεί ιδιαίτερο κλάδο της αιματολογίας με τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια. Η αιμοδοσία σαν φοβερά εξειδικευμένος τομέας πλαισιώνεται με επιστημονικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής στάθμης με εξειδίκευση στο τομέα της αιμοδοσίας. Οι υπεύθυνοι του τμήματος ανέφεραν επίσης ότι η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι μόνο αναγκαία για τα Νοσοκομεία και τη σωστή λειτουργία τους αλλά αποτελεί και πράξη αλληλεγγύης ανθρωπιάς και προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

1. να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
2. να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
3. να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
4. Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.

Ακολούθως από τους  υπεύθυνους του τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου απονεμήθηκαν βραβεία σε όλους αυτούς που βοηθούν την προσπάθεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.  Ειδική βράβευση έγινε για την συνεισφορά τους στο έργο της Αιμοδοσίας στους εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και εφημέριους του Νοσοκομείου «οι Άγιοι Ανάργυροι» πανοσ. αρχιμ. Δρ Θεοδόσιο Μανώλη και  αιδεσ. πρωτ.  π. Ιωσήφ Έκερτ οι οποίοι ως πνευματικοί πατέρες  προσφέρουν  πολλά στην ανάδειξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

* Σάββατο 4 Ιουνίου 2016:

Πραγματοποιήθηκε στο Γενικό και Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «οι Άγιοι Ανάργυροι» η 1η Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΑΛΓΟΔΥΣΤΡΟΦΙΑΣ». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Γ.Ο.Ν.Κ. οι «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».