Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βίος, λόγοι και ύμνοι του Αγίου Παϊσίου

Συναυλία με ύμνους αφιερωμένους στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, καθώς και απαγγελία λόγων και διδαχών του θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας Πετρουπόλεως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στις 7 το απόγευμα.

Η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια και η παραγωγή του προγράμματος της συναυλίας έγινε από τον Πέτρο Γαϊτάνο.

Παρουσίαση προγράμματος

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης είναι η πιο αγαπητή μορφή σύγχρονου Αγίου των χρόνων μας. Έχουν γραφτεί και εκδοθεί δεκάδες βιβλία σε πολλές γλώσσες για τον βίο και τους λόγους του.

Πρόσφατα ο  Πέτρος Γαϊτάνος κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία μια κασετίνα που αποτελείται από 6 cd στην οποία για πρώτη φορά καταγράφονται ηχητικά σε σκηνοθετημένη μορφή πυκνά ο βίος και ο λόγος του γέροντα που αφιέρωσε τη ζωή του στον Θεό και έγινε ευλογημένη γέφυρα μεταξύ Αυτού και των ανθρώπων.

Έτσι ο ακροατής έχει τη δυνατότητα πρώτη φορά να συνοδοιπορήσει με τον Άγιο μέσα από ήχους παραδοσιακών ελληνικών οργάνων, αφηγήσεις από εξαιρετικούς αφηγητές και ύμνους του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, που πρώτη φορά καταγράφονται.

Ο ήχος συναρπάζει με τα νοήματα του λόγου και τις υψηλής αισθητικής σκηνοθετικές προσεγγίσεις, το έργο παρακολουθεί βήμα - βήμα την κρυφή πνευματική ζωή του ταπεινού γέροντα και καταπλήσσει από τις θεϊκές αποκαλύψεις που ανοίγουν πύλες στον ουρανό, και έτσι ο ακροατής συμμετέχει σε μια μυστικά αποκεκαλυμμένη διάσταση, που τον γεμίζει με το απροσπέλαστο φως των ουρανών - του Θεού!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της κασετίνας «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης - Μιλώντας με τον Γέροντα, ακούγοντας τον Άγιο», ο Πέτρος Γαϊτάνος καλείται από πολλούς φορείς της χώρας και της Ορθοδοξίας να παρευρεθεί με τους συνεργάτες του για να παρουσιάσει – ερμηνεύσει τη νέα και πετυχημένη αυτή εργασία του.
Ο αγαπητός Έλληνας ερμηνευτής αποφάσισε να περιοδεύσει τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό  για να κάνει μεταξύ άλλων αυτές τις παρουσιάσεις  με αγάπη για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, προς δόξαν Θεού!

Η εργασία αυτή αφορά τον Βίο, τους Λόγους και τους Ύμνους του Αγίου και πρόκειται για το απόσταγμα της καταγραφής της κασετίνας που πρόσφατα κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια, ο ακροατής θα ακούει τις αφηγήσεις που θα γεφυρώνονται από ύμνους του Αγίου, όπως και απλούς αυτοσχεδιασμούς παραδοσιακών οργάνων, ενώ σε μια οθόνη θα προβάλλονται φωτογραφίες του Γέροντα Παϊσίου από όλη τη διάρκεια της ζωής του και τα μέρη που μόνασε, φωτογραφίες από τους τόπους και τους χώρους που έζησε, όπως και βίντεο ειδικά φτιαγμένα για να πλαισιώσουν τη νέα αυτή δημιουργία τιμή προς το Άγιο πλέον πρόσωπο του  Γέροντος Παϊσίου.

Συμμετέχουν δύο αφηγητές  και επιμελητής των ισοκρατημάτων των ύμνων.
Διάρκεια 100 λεπτά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερης σημασίας καταγραφή, που συνδυάζει τον σύγχρονο ήχο με τον παραδοσιακό, συνάμα με υψηλής ποιότητας ήχο και αισθητική, με στόχο να αποκαλυφθεί στις καρδιές των ακροατών η ευλογία της μορφής και της έκφρασης του πιο γνωστού και αγαπητού Αγίου της Ορθοδοξίας των τελευταίων αιώνων, ενός Αγίου που οι λόγοι του έφτασαν στα πέρατα της Γης και έχουν εναποτεθεί ως χρυσός στο πνευματικό θησαυροφυλάκιο του Ουρανού!

Τα κείμενα διαβάζουν :
Αφηγήτρια : Νόνη Ιωαννίδου
Αφηγητής - Γέροντας : Κώστας Γιαλίνης
Αφηγητής : Πέτρος Γαϊτάνος

Επιμέλεια ύμνων & ροής προγράμματος  : Γιάννης Αβραμίδης
Οργάνωση παραγωγής : Βίκυ Παρασκευοπούλου


Σκηνοθεσία, Διασκευές, Καλλιτεχνική Επιμέλεια & Διεύθυνση Παραγωγής 
Πέτρος Γαϊτάνος

Ακολουθεί δείγμα από την εκδήλωση. Δείτε το πρόγραμμα: https://www.youtube.com/playlist?list=PL3k82QVCHnI-rVWiXOMyS80LTfIs5S7UO