Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κοπή βασιλόπιτας στο πρόγραμμα «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά»

Σε μια ζεστή τελετή το απόγευμα της Τρίτης 17/01, στις εγκαταστάσεις του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του εκπαιδευτικού – ενταξιακού προγράμματος «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά», που για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο εκπονείται από την Μητρόπολή μας.

Ο Ποιμενάρχης μας, αφού ευλόγησε την πίτα ευχήθηκε στους μαθητές καλή χρονιά, παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν την καθημερινή τους προσπάθεια στο σχολείο και το πρόγραμμα, περπατώντας υπομονετικά τον ανηφορικό δρόμο της απόκτησης χρήσιμων γνώσεων και δεξιοτήτων, που τόσα πολύτιμα εφόδια θα τους προσφέρουν για την υπόλοιπη ζωή τους.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό του προγράμματος και τον Επιστημονικό Υπεύθυνο κ. Δημήτριο Ανυφαντάκη, για την ακούραστη επιθυμία τους να προσφέρουν σε μια ομάδα παιδιών με ιδιαίτερες κοινωνικές κι εκπαιδευτικές ανάγκες και για το μέχρι σήμερα άρτιο επιστημονικό τους έργο. Ειδική αναφορά έκανε στην Διευθύντρια του σχολείου που φιλοξενεί το πρόγραμμα κα Ελένη Καμπόλη, στον Δήμο Αχαρνών και στον Όμιλο Εταιρειών «Ελληνικά Πετρέλαια» για την πολύτιμη κι εγκάρδια αρωγή τους στην υλοποίηση κι επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Τέλος μοιράστηκαν δώρα κι άφθονα γλυκά σ’ όλους τους μαθητές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αχαρνών κ. Κων/νος Καρυδάκης και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αχαρνών κα Γεωργία Ευθυμιάδου – Τουμανίδη.