Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής», φωτογραφική έκθεση στις Αχαρνές

Σημαντική καλλιτεχνική και λαογραφική έκθεση, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αχαρνών διοργανώνεται από 17 ως 21 Μαΐου 2017.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της έκθεσης:

Στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δήμου Αχαρνών  παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Πρωταγωνιστές μια άλλης εποχής, 1950-1960» του καλλιτέχνη Αναστάσιου Ι. Σωτηρίου. Ο Σωτηρίου, φωτογράφος, Master of Arts and Design, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Δήμο Αχαρνών, εκθέτει έξι σειρές «σκηνοθετημένων/πεποιημένων» φωτογραφιών που αποτυπώνουν στιγμές από την καθημερινή ζωή στην περιοχή των Αχαρνών τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Ο Σωτηρίου στην πραγματικότητα παρουσιάζει ένα σκηνοθετημένο εξάπτυχο φωτογραφικό σενάριο γύρω από ήθη και έθιμα των συγκεκριμένων δεκαετιών με επίκεντρο τη γυναίκα: σκηνές αγροτικού και αστικού βίου και μια πτυχή της θρησκευτικής ζωής. Το σενάριό του έχει προκύψει μετά από βιβλιογραφική ιστορική και λαογραφική έρευνα και μετά από συνεντεύξεις με κατοίκους των Αχαρνών, που ζούσαν τότε στην περιοχή. Στις φωτογραφίες του, που όλες ελήφθηκαν στις Αχαρνές, σε εσωτερικούς χώρους (οικίες) και στην ύπαιθρο, χρησιμοποιεί ως πρωταγωνιστές απλούς ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά της διπλανής πόρτας που διαμένουν στον Δήμο. Πρόκειται για μια σημαίνουσα εικαστική συμβολή με έντονα πνευματικές και συναισθηματικές αξιώσεις: για να θυμούνται και να αναπολούν οι μεγαλύτεροι και για να μαθαίνουν και να εμπνέονται οι νεότεροι.

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 & ώρα 20:00 Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 17 έως και Κυριακή 21 Μαΐου 2017 ώρες 17:00-21:30.Πρωινές ώρες για τα σχολεία: 10:00-13:00

Στα εγκαίνια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μαΐου, μία ημέρα, δηλαδή, μετά το άνοιγμα της έκθεσης για το κοινό, θα παρουσιαστεί και το ομώνυμο έντυπο φωτογραφικό Λεύκωμα του Αναστάσιου Σωτηρίου αλλά και οπτικό υλικό (ταινία μικρού μήκους και βίντεο προβολές) σχετικό με την υλοποίηση του εικαστικού έργου του καλλιτέχνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.