Εορτή λήξης δραστηριοτήτων νεότητας Μητροπόλεως Ιλίου


Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-06-05 11:36

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αθηναγόρου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 3 Ιουνίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Φυλής, η διενοριακή τελετή λήξεως των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Μητροπόλεως.

Την τελετή διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Συμμετείχαν σε αυτό όλες οι κατηχητικές συνάξεις των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως μαζί με τους υπεύθυνους ιερείς νεότητος της εκάστοτε ενορίας.

Έλαβαν χώρα:

α. Ο τελικός του τουρνουά ποδοσφαίρου για το επίπεδο του Δημοτικού, μεταξύ των Ι. Ναών Αγ. Τριάδας Πετρουπόλεως και Αγ.Δημητρίου Πετρουπόλεως. Την πρώτη θέση έλαβε η αθλητική κατηχητική ομάδα της Αγ. Τριάδας Πετρουπόλεως με 2-0.

β. Ο τελικός του τουρνουά ποδοσφαίρου για το επίπεδο του Γυμνασίου, μεταξύ των Ι. Ναών Αγ. Τριάδας Πετρουπόλεως και Γέννησης Χριστού Καματερού. Την πρώτη θέση έλαβε η αθλητική κατηχητική ομάδα της Αγ. Τριάδας Πετρουπόλεως με 1-0.

γ. Ο τελικόςτου τουρνουά ποδοσφαίρου για το επίπεδο του Λυκείου μεταξύ των Ι. Ναών Αγ. Τριάδας Πετρουπόλεως και Γέννησης Χριστού Καματερού. Την πρώτη θέση έλαβε η αθλητική κατηχητική ομάδα της Αγ.Τριάδας Πετρουπόλεως με 6-1.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά ενορία κατάκτησε και τα τρία πρωταθλήματα την ίδια χρονιά και στις τρείς βαθμίδες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους κατηχητές για την άρτια διοργάνωση και τη συμμετοχή αλλά ιδιαιτέρως αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και τους κατηχητές της Αγ.Τριάδας Πετρουπόλεως, για την επιτυχία τους.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή των τελικών ποδοσφαίρου μέσα στο χώρο του σταδίου έλαβαν χώρα οι αγώνες στίβου: στα 60μ, τα 100μ και ο «Μαραθώνιος» αγοριών και κοριτσιών. Συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων όλων των Ενοριών της Ι. Μητροπόλεως.

Στο Δημοτικό Στάδιο Φυλής, έδωσε το παρόν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ.Αθηναγόρας, ο οποίος με την παρουσία του λάμπρυνε την εόρτη. Με τον όμορφο και ενθουσιώδη λόγο του ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και στο τουρνουά, και τέλος έκανε τις απονομές των κυπέλλων και μεταλλίων.

Παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παναγακόπουλος, μέλος του Γραφείου Νεότητας και υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματος.

Παρευρέθηκαν ακόμη αρκετοί υπεύθυνοι ιερείς νεότητος, στελέχη των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως και εκπρόσωποι του Δήμου Φυλής.