Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ημερίδα με θέμα «ο διάλογος επιστήμης και Θεολογίας»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο Πλοίαρχος Υγειονομικού του Π.Ν. και Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Ν.Ν.Α., κ. Σπυρίδων Παπαϊωάννου και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη της ημερίδας.

Ο Μακαριώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της ημερίδας, τους ομιλητές και όλους τους παρευρισκομένους, τόνισε ότι: «η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια όαση για το σύγχρονο άνθρωπο και την κοινωνία γενικότερα. Μάλιστα το σημαντικότερο είναι πως αυτή η εκδήλωση - όαση δεν πραγματοποιήθηκε σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο αλλά σε μία επαρχιακή πόλη».

Εισηγήσεις παρουσίασαν, κατά σειρά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος «Τα όρια διαλεκτικής Επιστήμης και Θεολογίας», ο αναπληρωτής Πρύτανης Καθηγητής κ. Γεώργιος Ζωγράφος «Ο άνθρωπος "στόχος" στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας «Τι είναι ο άνθρωπος και η ζωή για τη Θεολογία και την Επιστήμη» και ο Καθηγητής κ. Ανδρέας Καραμπίνης «Ο αγώνας για τη διάσωση του ανθρώπου στη Μ.Ε.Θ.», ενώ παρέμβαση έκανε ο κ. Γεώργιος Παπαϊωάννου με θέμα «Η ιατρική προσέγγιση της Θεολογίας».