Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

1η σύναξη κατηχητών και στελεχών νεανικού έργου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η σύναξη κατηχητών και στελεχών έργου νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Η σύναξη έλαβε χώρα στην αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου. Μετά τους χαιρετισμούς του διευθυντής του Γραφείου Νεότητας Αρχιμ. Ιωαννικίου Γιαννόπουλου και του π. Αναστασίου Μπαστούνη, ομίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Δρ. Θεολογίας-Φιλόλογος, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής Νεότητος, με θέμα: «Προτάσεις για σύγχρονα κατηχητικά προβλήματα». Η ομιλία του υπήρξε ιδιαιτέρως διαφωτιστική και έδωσε πολλά ερεθίσματα στους κατηχητές.

Τον Μητροπολίτη Ιλίου εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου, ο οποίος τόνισε στην καταληκτική ομιλία του την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία των ενοριών μεταξύ τους, καθώς και την ανάγκη για συνεχή προβολή του νεανικού έργου, ώστε να γίνεται ανανεώνεται συνεχώς το μήνυμα του Χριστού στη σύγχρονη κοινωνία.

Το κατηχητικό βοήθημα του Εκκλησιαστικού έτους 2018-2019 διανεμήθηκε ηλεκτρονικά σε αυτόν τον σύνδεσμο, απ' όπου μπορείτε να το κατεβάσετε.