Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανήγυρις Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου

Με κάθε επισημότητα η πόλη του Ιλίου τίμησε την εθνική επέτειο και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την 25η Μαρτίου 2019 τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η επίσημη δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρου, με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως. Την παραμονή, στον πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος.

Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθεόρτιος Eσπερινός και εν συνεχεία η μεγαλειώδης λιτάνευση της εικόνας, στους γύρω δρόμους. Στη λιτάνευση προεξήρχε ο Iεροκήρυκας της Mητροπόλεως Ιλίου Aρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας, ενώ κήρυξε ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος αναφερόμενος στον στίχο «Ευαγγελίζου γη, χαράν μεγάλην».

Η συμμετοχή και προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και την πομπή συνόδευσαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η φιλαρμονική του Δήμου Ιλίου και η Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου με τοπικές ενδυμασίες.

Ο προϊστάμενος του ναού Πρωτ. Αναστάσιος Μπαστούνης με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στον τετραήμερο εορτασμό του Μητροπολιτικού Ναού. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους χιλιάδες πιστούς που κατέκλυσαν το ναό με τη συγκινητική συμμετοχή τους, αλλά και τους εκατοντάδες εθελοντές που βοήθησαν στην προετοιμασία της πανηγύρεως.

Τόνισε ότι «η Επανάσταση που σήμερα εορτάζουμε ξεκίνησε από την Εκκλησία, που έκανε το ράσο σημαία», ενώ υπογράμμισε πως «όποιος σέβεται και τηρεί τις παραδόσεις δεν έχει να φοβάται καμία παγκοσμιοποίηση, αλλά μπορεί να θυμάται και να γιορτάζει επετείους όπως η σημερινή».

Ακούστε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα στην ιστοσελίδα orthodoxia.info.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ