Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συλλυπητήριο ψήφισμα για την εκδημία του Σωτηρίου Ανυφαντή

Εν Κάτω Αχαρναί – Αττικής σήμερα 14 Μαϊου 2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. , μετά το άγγελμα του θανάτου του Σωτηρίου Ανυφαντή , πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου , συνήλθε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση , με θέμα : ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΝΥΦΑΝΤΗ.

Στη συνεδρίαση αυτή, ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αφού εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο ενός εξαίρετου ανθρώπου που υπηρέτησε τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Κάτω Αχαρνών, επί σειρά ετών, από τη θέση του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, ανέγνωσε σχέδιο συλλυπητήριου Ψηφίσματος.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση Προέδρου του.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
«Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εξαίρετου συμπολίτη μας και πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την Εκκλησία , επί αρκετές θητείες, από τη θέση του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου δείχνοντας το δρόμο της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.
Ο Σωτήριος Ανυφαντής πορεύτηκε με εντιμότητα και υψηλές αρχές τόσο στον επαγγελματικό και οικογενεικό του βίο, όσο και στα καθήκοντα του Εκκλησιαστικού επιτρόπου όπου διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την ειλικρίνειά του και την πίστη του στον Θεό, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη όλων μας.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο , εκφράζει την ειλικρινή του θλίψη για το θάνατό του και αποφασίζει την έκδοση του παρόντος Ψηφίσματος, ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής.»
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου Αιδεσιμοτάτου Πρεσβυτέρου π. Μιχαήλ Τσιρώνη και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καθώς και του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Καλαθά , στην οικογένειά του, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
2. Να παραστούν οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού μας εις την εξόδιον Ακολουθίαν και να διαβαστεί υπό του Αδεσιμοτάτου Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το παρόν ψήφισμα εις το τέλος της εξοδίου Ακολουθίας .
3. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του, εκ μέρους της ενορίας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
4. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών και να δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο και στην σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου ,Αχαρνών & Πετρουπόλεως .
Αφού συντάχθηκε το παρόν υπογράφηκε, όπως παρακάτω:

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Πρεσβύτερος
Μιχαήλ Γ. Τσιρώνης