Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως

Πληροφορίες για το ναό
 

Διεύθυνση/θέση:

Πίνδου και Σκουφά
13231 Πετρούπολη

 

Εφημέριοι:

Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανασίου (πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου)
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Αγγελόπουλος
Πρεσβύτερος Γεώργιος Φάουρ

 

Τηλέφωνο:

210 50 16 163

 

Τηλεομοιότυπο (Fax):

210 50 16 163

Javascript is required to view this map.

Τελευταία Νέα

Τα ονομαστήρια του κ. Αθηναγόρου

Mε απλότητα εορτάστηκε η μνήμη του αγίου Αθηναγόρου, του απολογητού και φιλοσόφου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως τέλεσε την Θεία Λειτουργία κατά την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Χειροτονία π. Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου

Την χειροτονία του διακόνου π. Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου τέλεσε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως.

Εορτή του Αγίου Αθηναγόρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του αγίου Αθηναγόρου του απολογητού, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Πανήγυρις Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος Πετρουπ.

Η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως (οδός Μάρκου Μπότσαρη 144) πανηγυρίζει τη μνήμη του Αγίου της στις 27 Ιουλίου 2019.

Πρόγραμμα ονομαστηρίων Σεβασμιωτάτου

Στις 24 Ιουλίου 2019, εορτή του Αγίου Αθηναγόρου του Απολογητού, άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αθηναγόρας.

«Πρώτη Ανάσταση» στην Κοίμηση Θεοτόκου Πετρ.

Η πολυπόθητη στιγμή της Ανάστασης έφτασε και μαζί της ακούσθηκαν και οι πρώτοι κρότοι, προμήνυμα της βραδινής Ανάστασης.

Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων στη Μονή Αγ. Παντελεήμονος

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019  η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως.

Αγρυπνία Αγ. Αναστασίας Φαρμακολύτριας στην Κοίμηση Θεοτόκου Πετρ.

Φέρουμε σε γνώση των ευλαβών χριστιανών ότι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:30 θα τελεσθεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως ιερά αγρυπνία, επί τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.

Αγρυπνία Αγ. Φιλαρέτου στην Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος

Φέρουμε εις γνώση των ευλαβών χριστιανών ότι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και από ώρας 20:30 έως 00:30, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου και Δικαίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος, στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος (Μ. Μπότσαρη 144, Πετρούπολη, πλησίον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου).

Πανήγυρις Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πετρουπόλεως πανηγυρίζει το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου 2018, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Οι εορτασμοί της μνήμης του Αγίου Αθηναγόρου

Η αναφορά του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου στους αναιρεθέντες από τη φωτιά και τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, όπως και η δέηση υπέρ τους, σημάδεψε τους εφετεινούς εορτασμούς της μνήμης του Αγίου, προστάτου του Μητροπολίτου μας, κ. Αθηναγόρου.

Αναγγελία προγράμματος ονομαστηρίων Σεβασμιωτάτου

Στις 24 Ιουλίου 2018, εορτή του Αγίου Αθηναγόρου του Απολογητού, άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αθηναγόρας.

Η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες

Όταν έχεις απέναντί σου ανθρώπους, που μπορούν να τραγουδούν τα λόγια της σιωπής της Ελένης Τσαλιγοπούλου και το απόγευμα στο δένδρο του Αλκίνοου Ιωαννίδη στη γλώσσα της νοηματικής και να εκφράζουν τα μηνύματα του τραγουδιού με τον πιο όμορφο και πιο παραστατικό τρόπο κατανοείς αληθινά, ότι η Εκκλησία είναι ο φορέας, ποὺ μπορεί να αξιοποιήσει οικοδομητικά ανθρώπους της σύγχρονης κοινωνίας με διαφορετικότητα και ταλέντο.

Θ. Λειτουργία Αναστάσεως στην Πετρούπολη

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η λαμπροφόρος ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου και τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως.

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στο 40-ήμερο μνημόσυνο

Με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε το 40-ήμερο μνημόσυνο της Ολυμπίας Δικαιάκου, μητρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου.

40-ήμερο μνημόσυνο Ολυμπίας Δικαιάκου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας γνωστοποιεί πως το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μητρός του, Ολυμπίας Δικαιάκου, θα τελεστεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως.

Η εξόδιος ακολουθία της Ολυμπίας Δικαιάκου

Σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της Ολυμπίας Δικαιάκου, μητρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.

Λαμπρή εορτή των Θεοφανείων στην Πετρούπολη

Με την παρουσία μεγάλου πλήθους, όπως κάθε χρονιά, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως.

Πανήγυρις Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πετρουπόλεως, σύμφωνα με το ακόλουθο:

Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων στη Μονή Αγ. Παντελεήμονος

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα, τελέστηκε στις 27 Μαρτίου 2017 το απόγευμα, η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως.

Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πετρούπολη

Στον περικαλλή ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Παναγίας με την συμμετοχή εκατοντάδων προσκύνητών.

Πανήγυρις Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Πετρούπολη

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Πρώτη Ανάσταση στην Κοίμηση Θεοτόκου Πετρουπόλεως

Η πολυπόθητη στιγμή της Ανάστασης έφτασε και μαζί της ακούσθηκαν και οι πρώτοι κρότοι, προμήνυμα της βραδυνής κύριας Ανάστασης.

Πανήγυρις Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως (Παναγίτσα) πανηγυρίζει σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Επιτάφιος στο Κοιμητήριο Πετρουπόλεως

Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας μαζί με τους ιερείς της Πετρουπόλεως, έκαναν την λιτάνευση του Επιταφίου στο Κοιμητήριο της πόλης.