Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας. Λυπούμαστε για πιθανές παραλήψεις/σφάλματα.

Πάνδημη κινητοποίηση και ιδιαίτερη λαμπρότητα στη λιτανεία της εικόνας της Θεοτόκου

Από πολλές πλευρές ιδιαίτερη ήταν η φετινή λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου που ξεκίνησε από την Ι. Μονή Κλειστών και κατέληξε στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, τόση που δεν μπορεί εύκολα να αποτυπωθεί σε λιγοστές φωτογραφίες. Γιατί οι φωτογραφίες δεν αποτυπώνουν τον κόσμο που αναμένει στο δρόμο δεξιά και αριστερά για να δει τη Θεοτόκο, να θυμιάσει ή να ρίξει ένα λουλούδι ή να στρώσει ένα χαλί για να περάσει από πάνω η εικόνα. Όπως επίσης, δεν μπορεί να μεταφέρει τον ήχο από τις καμπάνες όλων των ενοριών καθώς η πομπή φτάνει στο σημείο που βρίσκεται ο ναός τους.

Την ιδιαιτερότητα όμως στη φετινή χρονιά δεν την έδωσαν όλα αυτά, που παραμένουν σταθερά κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες. Η ιδιαιτερότητα ήταν πως φέτος χοροστατών στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Κλειστών ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος συνόδευσε μαζί με την ηγουμένη και τις αδελφές της Μονής τους προσκυνητές ως τις πύλες της Μονής, όπου ο Μητροπολίτης παρέδωσε το αντίγραφο της εικόνας της Θεοτόκου για να ξεκινήσει η λιτανεία.

Στη διάρκεια της Παράκλησης ο Μητροπολίτης απηύθυνε λόγο προς την αδελφότητα και τους προσκυνητές.

Στη Φυλή, όπως κάθε χρόνο, ανέμενε πλήθος κόσμου, κάποιοι από τους οποίους, μαζί με τον εφημέριό τους π. Δημήτριο, ακολούθησαν τη λιτανεία ως τα Άνω Λιόσια. Ανάλογη ήταν και η υποδοχή στις ενορίες του Αγίου Ιωάννου και του Αγίου Δημητρίου καθώς και των παρεκκλησίων του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Πολλοί ήταν εκείνοι - άνδρες και γυναίκες - που μετέφεραν την εικόνα στους ώμους τους κατά τη διάρκεια της δίωρης πορείας. Το γιορτινό χρώμα, βεβαίως, έδωσαν τα παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου «η Γρίζα» με τις τοπικές ενδυμασίες.

Το βράδυ τελέστηκε αγρυπνία η οποία διήρκησε ως και μετά την 4η πρωινή ώρα.