Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Με λαμπρότητα η Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου στις Αχαρνές

Με την δέουσα  λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Άγιου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Αχαρνών, την 5η και 6η Μαίου 2013 προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αθηναγόρου στο Μεθέορτο Πανηγυρικό Εσπερινό, πλαισιουμένου υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι πλήθος κόσμου και τοπικών αρχόντων κατέκλυσε τον Ιερό Ναό τόσο την παραμονή της εορτής το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, οπότε και τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός (ο «Εσπερινός της Αγάπης») μετά Αρτοκλασίας όσο και ανήμερα της εορτής, οπότε τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία λειτουργία. Το απόγευμα έγινε εντός των ορίων της ενορίας, η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών.

Τις ακολουθίες ελάμπρυναν και στόλισαν με την βυζαντινή μουσική τέχνη τους ο πρωτοψάλτης, τα μέλη του αναλογίου του Ναού και οι φιλόμουσοι αδελφοί της ενορίας.

Τέλος ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Καριάμης, ως εορτάζων, παρέθεσε επίσημο γεύμα στο οποίο παρακάθησαν ο Σεβασμιώτατος, οι Βουλευτές και Δήμαρχοι της περιοχής καθώς και κληρικοί μετά των λαϊκών που κατέφθαναν για να ευχηθούν.

Εκ του Ιερού Ναού.