Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

1η σύναξη κατηχητών έτους 2014-2015

Την πρώτη Σύναξη κατηχητών και κατηχητριών πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου για το ιεραποστολικό έτος 2014-15.

Νεανικό ενθουσιασμό, συμμετοχικότητα και ατμόσφαιρα σύγχρονης κουλτούρας προκάλεσε η πρώτη σύναξη κατηχητών και κατηχητριών στην οποία προσκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, τα στελέχη του νεανικού έργου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 (Κυριακή του Καλού Σπορέως) το απόγευμα με αφορμή την έναρξη του ιεραποστολικού έργου του νέου εκκλησιαστικού έτους 2014-2015, στην ανακαινισμένη αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου. Η αίθουσα περιελάμβανε σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές κατάλληλες για την άρτια διεξαγωγή της συνάξεως των κατηχητών.

Στην σύναξη αρχικά καλωσόρισε τα στελέχη του Νεανικού Έργου ο π. Ιωαννίκιος Δ. Γιαννόπουλος και στη συνέχεια ο οικοδεσπότης και προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού π. Αναστάσιος Μπαστούνης, παρουσίασε το βοήθημα για την κατήχηση, που προσέφερε σε ηλεκτρονική μορφή το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως.

Ακολούθως έλαβε το λόγο η κεντρική ομιλήτρια δεσποινίδα Σοφία Μαντέ, Κατηχήτρια, ιδιωτική υπάλληλος, πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης καὶ Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο στο Κράτος και τη Δημόσια Πολιτική (ΝΟΠΕ-ΠΕΔΔ)/ΜΒΑ (ALBA BUSINESS SCHOOL).

Η δ. Σοφία Μαντέ παρουσίασε ἕνα μοντέρνο κατηχητικό μάθημα με βιωματικό τρόπο χρησιμοποιώντας τις πέντε αισθήσεις.

Το θέμα έδωσε μια καλή αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό σε πολλά κατηχητικά ζητήματα. Κυρίως τονίστηκε η αναγκαιότητα να ανταποκρίνεται η κατήχηση στην εποχή μας, χωρίς να αλλοιώνει το φρόνημά της, αλλά να το μεταφέρει με ελκυστικό τρόπο στους μαθητές των κατηχητικών συντροφιών.

Την σύναξη έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Αθηναγόρας, ο οποίος με τον οικοδομητικό του διάλογο με τους παρόντες κατηχητές βοήθησε στην ερμηνεία και αφομοίωση της νέας αυτής κατηχητικής διαδικασίας.

Το Γραφείο Νεότητος διένειμε σε κάθε κατηχητή εκτός από τον διορισμό του και έναν φάκελλο με πλούσιο υλικό για την κατήχηση.

Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως

(Η φωτογραφία από παλαιότερη σύναξη κατηχητών)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ δ. ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΝΤΕ από τον παρακάτω σύνδεσμο.