Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Έγινε η υποδοχή του τεμαχίου Τιμίου Ξύλου στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση η πόλη της Πετρούπολης και ιδιαίτερα ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, υποδέχθηκαν σήμερα Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο εκόμισε ο π. Χαράλαμπος, εντεταλμένος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την μεταφορά κειμηλίων. Η υποδοχή έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Η πομπή των ιερέων που συνόδευσαν το Τίμιο Ξύλο, κατευθύνθηκε πρός τον Ιερό Ναό, όπου στην συνέχεια τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Σεβασμιώτατος, στον Θείο Λόγο του, αναφερόμενος στην αυριανή Κυριακή της Τυρινής, μίλησε για την έξωση των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο και τους δερμάτινους χιτώνες που φέρουν οι άνθρωποι αλλά και στη θεοΰφαντη στολή της δόξης του Κυρίου που στερούμαστε. Αυτούς τους χιτώνες, που θα μας προστατεύσουν αλλά και θα μας βοηθήσουν να αμφιβάλουμε, να αμφισβητούμε. Το μήνυμα του Σταυρού είναι ότι ο Θεός μας καλεί να απεκδυθούμε τον δερμάτινο χιτώνα και μας αντιπροσφέρει τη θεοΰφαντη στολή Του.

Το Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, θα παραμείνει στον Ναό έως τις 28 Φεβρουαρίου, προς ευλογία των πιστών.

Του Μάρκου Παπαγεωργίου