Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διασκεδαστική εορτή των κατηχητικών συνάξεων του Αγ. Κων/νου Ά. Λιοσίων

Το βίωμα της προσωπικής συνάντησης με τον Ιησού Χριστό γεύθηκαν με μοναδικό τρόπο τα δεκάδες νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια που πλαισιώνουν συστηματικά τα Κατηχητικά Σχολεία του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η γιορτή έγινε στις 7 Ιουνίου 2015, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά του Ιατρού Άνω Λιοσίων. Για μία ακόμη φορά σε ένα θαλερό κλίμα, τα παιδιά προσέφεραν σε όσους κατέλυσαν το χώρο από νωρίς, μια πνευματική ευωχία και μια αναβάπτιση της ελπίδας και της προοπτικής.

Με τη συμβολή των κατηχητών και κατηχητριών - τους οποίους ευγνωμονεί η Εκκλησία - παρουσιάστηκε μια άρτια εορταστική βραδιά στην οποία αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι η ευθεία γνωριμία με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, πληροί τον άνθρωπο, θερμαίνει τα βάθη της καρδιάς του, εγγίζει το βαθύτερο είναι του και αναδεικνύει πασιφανώς την πηγή της Ζωής.

Δεν αρκεί να έχουμε έφεση για τον Κύριο. Χρειάζεται και η πείρα, το βίωμα, πόσω μάλλον όταν αυτό δίνεται απλόχερα από τους κατηχητές και τις κατηχήτριες. Γι αυτό και η πίστη των Ορθοδόξων δεν είναι μια «ιδεολογικοποιημένη και αντικειμενικοποιημένη γνώση». Είναι πνευματική εμπειρία «ως μάθος μέσα από το πάθος»! Γι αυτό άλλωστε στο σκεπτικισμό του Ναθαναήλ, ο Φίλιππος αντιπαραθέτει μια απλή πρόσκληση. Έρχου και ίδε. Αυτήν την πρόσκληση απευθύνει και η Εκκλησία! Σε κάθε άνθρωπο, πόσω μάλλον στους νέους και τις νέες μας.

Ο Ιερός μας Ναός σεμνύνεται για τα παιδιά των κατηχητικών μας σχολείων και κλίνει γόνυ σεβασμού στους γονείς των για την ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη σε εμάς. Η βραδιά περαιώθηκε με αστείρευτο κέφι που προσέφεραν οι ηδύλαλες παιδικές φωνές. Ο υπεύθυνος π. Φανούριος Μπρίλης διερμηνεύοντας τα ομόθυμα αισθήματα όλων, επαίνεσε την εξαιρετική εργασία και διαβεβαίωσε ότι ο θεσμός των κατηχητικών συνάξεων θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τη νέα χρονιά.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και όλους που συνέδραμαν κατά το μάλλον ή ήττον στη εύρυθμη ροή των πολυθεματικών παρουσιάσεων και στην εν όλω βραδιά. Και  του χρόνου!

Εκ του Ιερού Ναού