Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ποτάμι πίστης και ελπίδας

Ένα χαρούμενο ποτάμι πίστης στο Θεό και ελπίδας στη Θεοτόκο κατέφθασε στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων το βράδυ του Σαββάτου 16 Απριλίου 2016.

Η παλαιότατη λιτανεία, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Σάββατο της Ε' εβδομάδος των Νηστειών, έγινε κι εφέτος. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, που θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, λιτανεύθηκε από εκατοντάδες παιδιά, νέους και μεγαλύτερους στους δρόμους της πόλης, όπου την ανέμεναν ακόμη περισσότεροι πιστοί. Τα δέκα χιλιόμετρα της πορείας δεν στάθηκαν αρκετά για να κουράσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους, που περιμένουν κάθε χρόνο να δωρήσουν αυτό τον κόπο ως κεράκι αναμμένο στα πόδια της Παναγίας.

Η λιτάνευση ξεκίνησε με τρίωρη καθυστέρηση, καθώς υπήρχαν τυπικά προσκόμματα και διαδικασίες που εμπόδισαν την πιστή τήρηση του προγράμματος που είχε ανακοινώσει η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου. Έτσι, η Παναγία έφτασε στην πόλη των Άνω Λιοσίων για πρώτη φορά βράδυ.

Τη νύχτα τελέστηκε αγρυπνία και το πρωί η Θεία Λειτουργία της Κυριακής. Το απόγευμα της Κυριακής, μετά από την τέλεση Ιεράς Παράκλησης, η εικόνα μεταφέρθηκε και πάλι στην Ιερά Μονή Κλειστών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Μανώλαρος