Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης των παιδιών για τα ΑμεΑ

Μία ημέρα χωρίς τα μάτια σου... Πως θα πας στη δουλειά; Πως θα φτιάξεις το φαγητό; Πως θα διαβάσεις τα μαθήματά σου; Πως θα ελέγξεις το κινητό σου και θα σερφάρεις στο laptop σου;

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, μαζί με τον κ. Ευάγγελο Αυγουλά προσκαλούν παιδιά και νέους μαζί με τους γονείς τους να συμμετέχουν σε βιωματική συζήτηση, που θα γίνει στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ.

Το πρωί, από 7:30-10:00 θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει τέλεση αρτοκλασίας.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς γεννήθηκε το 1988, μεγάλωσε και ζει στο Ίλιον και κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα και τελείωσε το Δημοτικό στο 35ο Σχολείο Πειραιά, συμμετέχοντας στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Ήλιος" (ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη). Αποφοίτησε από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Ιλίου με βαθμό «Άριστα 20». Εισήχθη από τους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου διακρίθηκε με βραβείο επιδόσεων από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (2007) και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 8,4.

Δικηγόρος πλέον σήμερα, διατηρεί το δικό του γραφείο έχοντας επιλέξει τη μαχόμενη δικηγορία, ενώ διατελεί Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Το 2010, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Ζενέτο και τα έτη 2011-2014 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διά Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ήταν ο νεότερος Αντιδήμαρχος στην Ελλάδα και  ο μόνος με αναπηρία σε αυτή τη θέση πανελλαδικά. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάιου 2014 επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην πόλη του (1891 ψήφους).