Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ομιλία κας Μελίτας Αντωνιάδου στον Αγ. Κων/νο Άνω Λιοσίων

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 φιλοξενούμε στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων την κα Μελίτα Αντωνιάδου, συγγραφέα, εκδότρια (εκδ. ΔΟΡΚΑΣ) και ζωγράφο.

Ο τίτλος της ομιλίας /συζήτησης είναι «Αγία Μαρία Σκόμπτσοβα» Ρωσίδα Αγία, η οποία αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2004. Ως Ρωσίδα της διασποράς, έζησε τα πιο μεστά χρόνια της ζωής της στο Παρίσι στα χρόνια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Πέρασε σαν καπνός στην αιωνιότητα μέσα στον θάλαμο αερίων, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ράβενσμπρουκ. Υπήρξε ασυμβίβαστη προσωπικότητα, θεωρούσε την οποιαδήποτε μορφή χλιαρού Χριστιανισμού σαν προδοσία στην αλήθεια του Χριστού. Το πνεύμα της ήταν πολύ επαναστατικό για το εκκλησιαστικό κατεστημένο. Ακόμη και σήμερα η ζωή της ταράζει τον καθωσπρεπισμό και ταρακουνά το αυτοείδωλο (image) του "ταχτοποιημένου" Χριστιανού. Αυτός είναι ο λόγος που η γνωριμία με την Αγία Μαρία θα ωφελήσει όλους εμάς.

Η κα Μελίτα Αντωνιάδου έχει διεξάγει έρευνα κοπιαστική και πολύχρονη για να φέρει και στην ενορία μας την Αγία Ρωσσίδα της διασποράς. Ο λόγος της κας Αντωνιάδου είναι εμπεριστατωμένος και δίνει λιτές και ορθόδοξες απαντήσεις σε όλους εμάς που ίσως "σκανδαλιστούμε" από τον βίο της "εκκεντρικής" Αγίας της εκκλησίας μας, της Αγίας Μαρίας Σκόμπτσοβα.

Παράλληλα με την ομιλία το παρεάκι των παιδιών θα βρεθεί στο πνευματικό κέντρο με οργανωμένη απασχόληση από ειδικούς παιδαγωγούς.

Εκ του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων