Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αναστάσιμη πανήγυρις Αγίων Μυροφόρων

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών και Νικοδήμου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Δήμου Αγ. Αναργύρων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Την παραμονή της Εορτής τελέστηκε Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 το πρωί, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε την αφθαρσία του Θεού που αντίκρυσαν οι Αγίες Μυροφόρες κατά την έλευση τους στο κενό μνήμα του Κυρίου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο σε Πνευματικό.

Τέλος τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων παρέδωσαν στον Σεβασμιώτατο ένα δώρο ως ένδειξη ευχαριστίας για την επερχόμενη γιορτή νεολαίας που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 19 Μαΐου.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε Εσπερινός και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας στους δρόμους της ενορίας. Συμμετείχε η μπάντα του Δήμου Αγ. Αναργύρων και άγημα του Ερυθρού Σταυρού. Κατόπιν ακολούθησε η παράκληση στις Αγίες Μυροφόρες, την οποία έψαλλε η γυναικεία χορωδία του Ιερού Ναού. Στις υπόλοιπες ακολουθίες της πανηγύρεως έψαλλε κλιμάκιο της χορωδίας «Ηχάδειν».