Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο

Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως, στις 5 Οκτωβρίου 2019.

Πρόγραμμα εκδρομής

Αναχώρηση από την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στις 6 το πρωι, για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο SUPERRUNNER στις 07:15 και άφιξη 09:15 στο λιμάνι της Τήνου.

Αναχώρηση από το λιμάνι αμέσως, με προορισμό το  Μοναστήρι της Οσίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι (20’ στάση για προσκύνημα). Η Μοναχή Πελαγία ήταν αυτή που οραματίστηκε την Παναγία και της υπέδειξε το σημείο όπου ήταν θαμμένη η Εικόνα Της. (Η είσοδος στο Μοναστήρι επιτρέπεται σε άντρες και γυναίκες με μακρύ παντελόνι και καλυμμένους ώμους).

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό όμορφο χωριό– Καρδιανή (15’ στάση) και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χωριό Βώλαξ στην καρδιά του νησιού, το οποίο είναι κτισμένο ανάμεσα σε σεληνιακό τοπίο. Οι κάτοικοί του ασκούν την τέχνη της καλαθοπλεκτικής (20’ στάση).

Επόμενη στάση, το γραφικό χωριό των Καλλιτεχνών, ο Πύργος. Εκεί μπορούμε να επισκεφθούμε το σπίτι όπου έζησε ο Γιαννούλης Χαλεπάς, το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Ομίλου Πειραιώς (1 ώρα στάση) για προαιρετική επίσκεψη στα Μουσεία ή καφέ στη γραφική πλατεία του χωριού.

Αναχώρηση από τον Πύργο και άμεση μετάβαση στον Πάνορμο, όπου θα έχουμε στάση (20’ στάση).

Κατά την επιστροφή μας, περνώντας από το χωριό Ταραμπάδος μπορούμε να θαυμάσουμε τους περιστεριώνες που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή.

Διαδρομή που ακολουθείται: Βωλάξ – Λουτρά – Αγ. Μαρίνα – Καρδιανή – Υστέρνια –Πύργος – Πάνορμος – Ταραμπάδος – Κάμπος – Τριπόταμος – Χώρα

Μετά το τέλος της εκδρομής πηγαίνουμε στον Ι.Ν Ευαγγελιστρίας Τήνου, για να προσκυνήσουμε την Ιερά Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ και να κάνουμε  ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ. Ελεύθερος χρόνος στην Πόλη για φαγητό και για περιήγηση.

Επιβίβαση στο SUPER FERRY στις 16.45 και άφιξη 20:45 στο λιμάνι της Ραφήνας. Επιστροφή στην Αγία Τριάδα στις 21.30.

Τιμή, μόνο 55€. Περιλαμβάνονται: Όλες οι μεταφορές με λεωφορείο, όπως ορίζει το πρόγραμμα. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα-Τήνος, Τήνος-Ραφήνα. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ με προκαταβολή 20€ έως 30/092019 στην κ. ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ τηλ: 6972787685 ή στον Π.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 6981040520 ή στον Ιερό Ναό 2105013108.