Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Ο Κλάους Κένεθ στην Αγ. Βαρβάρα Ιλίου

Ο γνωστός συγγραφέας Κλάους Κένεθ θα μιλήσει στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στις 7 το απόγευμα.

Μαζί του η Μελίτα Αντωνιάδου, η οποία θα αναλάβει την μετάφραση και θα παρουσιάσει το βιβλίο (γκράφικ νόβελ) «Το τέλος είναι μονάχα η αρχή» με τη συναρπαστική και ανατρεπτική πορεία ζωής του ομιλητή. Το υπαρξιακό ταξίδι ενός ανθρώπου από τη διάλυση της προσωπικότητάς του στην ανέλπιστη επάνοδό του στην πραγματική ζωή και στο φως της Ορθοδοξίας, με καταληκτικό σταθμό αυτής της περιπλάνησης τη συνάντηση με τον Άγιο Σωφρόνιο του Έσσεξ.

Ο Κλάους Κένεθ γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία το 1945. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Γερμανία το 1965, αλλά η πολυτάραχη ζωή του και η περιπλάνησή του ανά τον κόσμο και τις θρησκείες, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τις σπουδές του, παρά μόλις το 1981. Δίδαξε φυσική αγωγή στη Μέση Εκπαίδευση της Ελβετίας για είκοσι περίπου χρόνια. Έπειτα από πολλά βάσανα και περιπλανήσεις, γνώρισε την Ορθοδοξία μέσα από τον Άγιο Σωφρόνιο του Έσσεξ, και έγινε ορθόδοξος το 1986. Έχει μεταφράσει πολλά έργα των πατέρων της Εκκλησίας στα Γερμανικά, καθώς και κάποια έργα του Αγίου Σωφρονίου, με τη σύμφωνη γνώμη και έγκριση του ίδιου του Αγίου.

Σήμερα είναι συνταξιούχος. Η μόνιμη κατοικία του είναι στην Ελβετία, αλλά γυρίζει τον κόσμο μιλώντας για την πίστη στον Χριστό, κάνοντας πολλούς ανθρώπους να μεταστραφούν στην Ορθοδοξία.

Έργα του Κλάους Κένεθ στα ελληνικά:

  • Χιλιάδες μίλια προς τον τόπο της καρδιάς
  • Θεοί-Είδωλα-Γκούρου