Θ. Λειτουργία Αναστάσεως στην Πετρούπολη


Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-04-11 10:19

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η λαμπροφόρος ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου και τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως.

Αθρόα ήταν και εφέτος η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας, μικρών και μεγάλων, οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κρατώντας λαμπάδες αναμμένες με το ανέσπερο Φως και ακούγοντας το χαρμόσυνο παιάνα της Αναστάσεως ο οποίος παράλληλα αποτελεί και το συγκλονιστικό μήνυμα της θριαμβευτικής νίκης του Κυρίου της ζωής επί του θανάτου, το «Χριστός Ανέστη».

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Στο τέλος, διαβάστηκε ο Κατηχητικός Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο υπέροχος αυτός λόγος που καταδεικνύει το ύψος της αγάπης του Κυρίου και της ανοιχτής πρόσκλησης που απευθύνει στην μετοχή της χαράς της Αναστάσεως. Λίγο πριν την απόλυση διαβάστηκε μάλιστα, η ειδική ευχή με την οποία ευλογούνται αυγά και τυρί και προσφέρονται ως ευλογία στους πιστούς.

Το παρόν στην Αναστάσιμη Τελετή έδωσε και ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Φωτογραφίες/ρεπορτάζ: Μάρκος Παπαγεωργίου