Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Γεωργίου Καματερού

Έγινε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καματερού.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην διασταύρωση των οδών Σωκράτους και Λεωφόρου Καματερού με την συμμετοχή του Δημάρχου Καματερού – Αγίων Αναργύρων κ. Σταύρου Τσίρμπα και των συνεργατών του, του βουλευτή κ. Γιάννη Λοβέρδου, της Φιλαρμονικής του Δήμου και σωματείων με παραδοσιακές ενδυμασίες, αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές.

Το ιερό σέβασμα μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Αρχιμ. Χαράλαμπος και υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος. Εν συνεχεία λιτανευτικά κλήρος και λαός πορεύθηκαν προς το ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου εκεί το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου τοποθέτηθηκε σε ειδικό προσκυνητάρι για προσκύνηση από τους πιστούς.

Ακολούθως τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, ενώ στο τέλος ο προϊστάμενος π. Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για την ευγενή παραχώρησή του ιερού σεβάσματος, καθώς και τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου που μετέφερε το ιερό κειμήλιο.

Το ιερό σέβασμα θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καματερού μέχρι την 22η Σεπτεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό θα πραγματοποιούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου