Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία της Αναλήψεως του Κυρίου

Με λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου περιοχής Ανακάσης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Κατά τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο σωτηριολογικό περιεχόμενο της Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως, όπως αυτό αποτυπώνεται στο τροπάριο από την ενάτη θ΄ ωδή του κανόνος της εορτής: «Σὲ τὸν καταβάντα ἕως ἐσχάτου τῆς γῆς, καὶ τὸν ἄνθρωπον σώσαντα, καὶ τῇ ἀναβάσει σου ἀνυψώσαντα, τοῦτον μεγαλύνομεν».

Ο Θεός Χριστός, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, με την Σάρκωση Του και την Σταυρική Θυσία Του κατέβηκε μέχρι τα έσχατα της γης, για να σώσει – ανεβάσει τον άνθρωπο και παράλληλα με την Ανάληψη Του ανύψωσε και δόξασε τον άνθρωπο, που αποτελεί το ανώτερο δημιούργημα Του στην ορατή κτίση. Η Ανάληψη του Χριστού αποτελεί κορυφαίο γεγονός και μεγάλο μυστήριο για όλους εμάς τους Χριστιανούς, προσδιορίζοντας και χαράσσοντας την ταυτότητα μας, μέσω της δυνατότητας της Θεώσεως που παρέχει σε όλους εμάς, τα μέλη της εκκλησίας Του.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο καθώς και την χορωδία του Ιερού Ναού και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα «χρόνια πολλά και ευλογημένα».