Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας. Λυπούμαστε για πιθανές παραλήψεις/σφάλματα.

Τα νέα

Αγγελτήριο χειροτονίας σε ιεροδιάκονο

Φέρεται εις γνώσιν του χριστεπωνύμου ποιμνίου της καθ' ημάς ενορίας και Ιεράς Μητροπόλεως, ότι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου, στον Ι.Ν. Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου.

Η Κρήτη και η Επανάσταση του 1821

Η ενορία Αγίου Διονυσίου Ιλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου και την Ένωση Κρητών Ιλίου, διοργανώνει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, με θέμα: «Η Κρήτη και η Επανάσταση του 1821». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων (ΠΟΚΣ). Πρόγραμμα Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Πρόσκληση για τη δεύτερη εκδήλωση για τα 200 χρόνια

Η δεύτερη επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση διοργανώνεται στις Αχαρνές, στις 16 Οκτωβρίου 2021. Πρόσκληση Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση, που διοργανώνεται στα πλαίσια των Συνοδικών και περιφερειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμπλήρωση των 200 ετών από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με θέμα:


Έναρξη θεολογικών συναντήσεων «Πέμπτη 8+τέταρτο» στην ενορία Αγίας Βαρβάρας

Από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Πέμπτη στις 20:15 θα πραγματοποιούνται οι συναντήσεις συζήτησης (ενηλίκων) με θέματα κυρίως θεολογικά αλλά και κοινωνικά. Η παρέα αυτή «της Πέμπτης» έχει διανύσει μία πορεία αρκετών ετών, αλλά προσκαλεί πάντοτε νέα μέλη!

Εκδρομή Αγίας Βαρβάρας Ιλίου στην Ι.Μ. Αγάθωνος

Η ενορία της Αγ. Βαρβάρας Ιλίου θα πραγματοποιήσει ημερήσια προσκυνηματική και ψυχαγωγική εκδρομή στην Ι. Μονή Αγάθωνος, την Υπάτη, τον Γοργοπόταμο και τα Καμένα Βούρλα.   Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
Επετειακή εκδήλωση στα Άνω Λιόσια για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου για την επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021. Θέμα: «Επετειακή εκδήλωση στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»