Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τα νέα

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών (θέση Λυκότρυπα), προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως π. Ιωαννικίου Γιαννόπουλου.

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών

Δείτε φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον κ. Σπύρο Παπαγεωργίου από την ακολουθία των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών (θέση Λυκότρυπα), το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Ευχές στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και Νικοδήμου του νυκτερινού μαθητού, στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα Πετρουπόλεως, με συλλειτουργούς τον εορτάζοντα Αρχιμ. Νικόδημο Αθανάσιου, Β’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, τον Αρχιμ. Παντελεήμονα Ηλιάκη, αδελφό της Ιεράς Μονής και τον επίσης εορτάζοντα και αδελφό της Ιεράς Μονής Αρχιδιάκονο του Σεβασμιωτάτου π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και Νικοδήμου του νυκτερινού μαθητού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Ανακάσα των Αγίων Αναργύρων.

Τελετή λήξης κατηχητικών συνάξεων Αγίας Τριάδας Πετρ.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως για το εκκλησιαστικό έτος 2023-2024.

Αγρυπνία Οσίου Ευμενίου του Κρητός (Σαριδάκη) στον Άγιο Διονύσιο Ιλίου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου θα τελέσουμε Ιερά Αγρυπνία την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 και ώρα 21:00 με 00:15 προς τιμή του Οσίου Ευμενίου του Κρητός (Σαριδάκη).

Έγιναν τα θυρανοίξια του βυζαντινού ναού Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

​Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών προστασίας και ανάδειξης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αφιδνών (Κιούρκων). Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του, με την εποπτεία της ΕΦΑΑΝΑΤ και την συνδρομή της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεοτέρων Μνημείων, από την οποία εκπονήθηκε η μελέτη συντήρησης.

Πρόσκληση πανηγύρεως Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων

Με αναστάσιμη πνευματική χαρά και ιδιαίτερη τιμή σάς προσκαλούμε στην πανήγυρη του Ιερού μας Ναού, με την ευκαιρία της εορτής των πολιούχων και προστατών αγίων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών

Λίγες μόνο ώρες μετά την τελετή του εγκαινισμού του Ιερού Ναού, πανηγυρίζει η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών (Λυκότρυπα) την μνήμη των προστατών αγίων της.

Βραδινή Θ. Λειτουργία στη Ζωοδόχο Πηγή Ιλίου

Την Τετάρτη 22.05.2024, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου βραδινή Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Μιχαήλ Συνάδων, της Αγίας Μαρίας Κλωπά της Μυροφόρου, του Οσίου Ευμενίου του νέου και του Αγίου Συνεσίου Καρπασίας Κύπρου.