Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου προς τους μαθητές

Διαβάστε το μήνυμα που απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων για την έναρξη του σχολικού έτους.

MHNYMA
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως
κ. Αθηναγόρου
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων
με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους 2016-17

Αγαπητά μου παιδιά,

Διαφήμιση που βλέπουμε στις στάσεις των λεωφορείων, στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο τονίζει με το μήνυμά της ότι «όλα είναι τώρα». Η μόνη αλήθεια είναι ότι ζούμε «τώρα».

Πρόκειται για μια πραγματικά στενόμυαλη προσέγγιση της ζωής μας διότι αποκλείει το μέλλον, το όραμα και το νόημα που μπορεί να χωρέσει σε αυτό. Αποκλείει τη δυνατότητα της μάθησης που συνδέει το «τώρα» με το παρελθόν και το μέλλον, τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ότι πολύτιμο έχουμε σήμερα αλλά με όραμα.

«Τώρα» μπαίνετε στο σχολείο για να μάθετε να σχεδιάζετε ,να ομορφαίνετε αλλά και να αλλάζετε κάθε πτυχή του χρόνου και της προσωπικής σας ζωής. Τα βιβλία που κρατάτε δεν γράφτηκαν «τώρα» αλλά χθες, με την προοπτική να μάθουμε το μέλλον.

Με τους δασκάλους και τους συμμαθητές σας ζείτε το «τώρα» αλλά με την προοπτική του «πάντοτε». Μην δεσμεύεστε στα στενά όρια του σήμερα αλλά ερευνείστε, αναζητείστε, αμφισβητείστε πριν να αποδεχθείτε. Χρωματίστε τη ζωή σας όχι μόνο «τώρα» αλλά συνεχώς με τα χρώματα της πίστης στο Χριστό και της εμπειρίας όσων αγωνίστηκαν για να μας διδάξουν.

Καλή και ευλογημένη χρονιά

+Ο Ιλίου Αθηναγόρας