Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χειροτονία πρεσβυτέρου Διονυσίου Λαμπρόπουλου

Την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 18 Σεπτεμβρίου 2022, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα η χειροτονία εις πρεσβύτερον του π. Διονυσίου Λαμπρόπουλου, υιού ιερέως και εγγονού ιερέως της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Αρχιμ. Νεκτάριου Δάρδανου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της αυτής Μητροπόλεως Πρωτ. Ακίνδυνου Δάρδανου, του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Νικοδήμου Αθανασίου και άλλων ιερέων, μεταξύ των οποίων του πατρός του χειροτονηθέντος, π. Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου.

Ο νέος πρεσβύτερος στον χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε στη «στενή οδό» που οφείλει να βαδίζει κάθε κληρικός κατά τη διακονία των πιστών και στις αρετές που πρέπει να έχει για να πετύχει σε αυτή τη διακονία. Παράλληλα μνημόνευσε και ευχαρίστησε όσους στάθηκαν δίπλα του.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την αξία απάρνησης του εαυτού και της άρσης του προσωπικού μας σταυρού, στάσεις που πρέπει να καθορίζουν την ιερατική διακονία.

Παρέστησαν ο βουλευτής κ. Ιωάννης Λοβέρδος, ο δήμαρχος Πετρουπόλεως κ. Βλάχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλίππου και ο αντιδήμαρχος κ. Λάππας.