Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η εορτή του Αγ. Παντελεήμονος στο Κρυονέρι

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κρυονερίου ιερούργησε την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους.

Ο κ. Αθηναγόρας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε σε στίχο του Δοξαστικού των Αίνων όπου αναφέρεται πως ο Άγιος «τὸν ἀόρατον ἐχθρόν, τῇ δυνάμει τοῦ Σταυροῦ ἀνδρικῶς ἐτροπώσατο». Η έκπτωση του ανθρωπίνου γένους από τον Παράδεισο ήταν αποτέλεσμα της παράβασης της εντολής του Θεού (ας σκεφτούμε αυτό το γεγονός ως κάθετη διάσταση) και της επίρριψης της ευθύνης για την πτώση στον συνάνθρωπο (ας σκεφτούμε το γεγονός αυτό ως οριζόντια διάσταση). Οι πράξεις αυτές αποξένωσαν τον άνθρωπο από την κοινωνία του με τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Ο Χριστός, με τη σταυρική του θυσία ένωσε «τὰ τῷ πρὶν διεστῶτα» και αυτή είναι η μαρτυρία του Σταυρού Του. Ο Άγιος Παντελεήμων ακολούθησε πιστά τον Χριστό κι έτσι απεκατέστησε στην προσωπική του ζωή την ισορροπία αυτών των δύο διαστάσεων, που τον έκανε πολίτη της Βασιλείας του Θεού.

Στο τέλος της ακολουθίας βραβεύτηκαν από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον πρόεδρό του Πρωτ. Πέτρο Θεοδοσίου δύο δωρητές του Ιερού Ναού.
Η ευχαριστιακή σύναξη ολοκληρώθηκε με τις ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου προς όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως και προς τον πιστό λαό.