Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ανακαίνιση του Καθολικού της Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, στα πλαίσια της ανύστακτης μέριμνας και του πατρικού του ενδιαφέροντος για τα μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως, επισκέφθηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς την ανδρώα Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος Πετρουπόλεως.

Ο σκοπός της επισκέψεως ήταν διπλός: αφ' ενός μεν για να εκφράσει τις ευχές του με την ευκαιρία της ελεύσεως του νέου έτους και αφ' ετέρου για να επισκεφθεί και να προσκυνήσει τον Άγιο Παντελεήμονα στο ομώνυμο Καθολικό της Μονής, το οποίο έχει ανακαινιστεί πλήρως με την τοποθέτηση νέας κεραμοσκεπής, καθώς και να επιβλέψει τις εργασίες τοιχοποιίας και της επαναφοράς του Ναού στην αρχική του μορφή, με τη λαξευτή πέτρα να κυριαρχεί και να προσδίδει χαρακτήρα μνημείου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον θαυμασμό και την χαρά του για την πορεία του έργου, ευχαριστώντας και συγχαίροντας τον Ηγούμενο και Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο (Αθανασίου) για τους άοκνους κόπους του, οι οποίοι έφεραν το εξαίσιο αυτό αποτέλεσμα.