Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λαμπρά πανήγυρις της Αγίας Βαρβάρας

Με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, στις 4/12/2021.

Παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας. Αξιoσημείωτη ήταν η ευλάβεια και η υπομονή του λαού, ο οποίος με τάξη πραγματοποίησε το προσκύνημα στην Αγία, παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες.

Στην ομιλία του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στον στίχο του Απολυτικίου της Αγίας «και ως στρουθίον ερρύσθη εξ αυτών (των παγίδων του εχθρού), βοηθεία και όπλω του Σταυρού η πάνσεμνος». Οι άνθρωποι σε κάθε τόπο και κάθε εποχή βρίσκονται αντιμέτωποι με πάσης φύσεως «παγίδες», τις οποίες ο διάβολος εκμεταλλεύται για να πλανήσει τον άνθρωπο. Έτσι κι εμείς σήμερα, χωρίς να αποτελούμε εξαίρεση μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πάμπολλες παγίδες, μπροστά στις οποίες μοιάζουμε με αδύναμα στρουθία, μικρά πουλάκια. Όμως, δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι! Αν όπως η Αγία στραφούμε στη δύναμη και τη βοήθεια του Σταυρού, τότε θα ξεφύγουμε από αυτές τις παγίδες. Ο Σταυρός του Χριστού έχει δύο άξονες: έναν κάθετο και έναν οριζόντιο. Άρα ο άνθρωπος ωφείλει να έχει στο νου του πως πρέπει να προσφεύγει στο Σταυρό του Κυρίου έχοντας στο νου του τη σχέση του με τον Θεό, αλλά και την σχέση του με τους άλλους ανθρώπους.

Στον Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος.

Δείτε κι εδώ σχετικό άρθρο: https://www.antonionews.gr/