Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μεγάλη Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα και συνάντηση Επιταφίων

Ο Όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου, ή αλλιώς η ακολουθία του Επιταφίου, τελέστηκε με ιεροπρέπεια και κάθε επισημότητα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρου, παρουσία της Δημάρχου Ιλίου κ. Ανδριάνας Αλεβίζου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημητρίου Κουκουβίνου, αντιδημάρχων και στελεχών των τοπικών αρχών, μαζί πολλές χιλιάδες πιστών του Ιλίου.

Ο λαός έψαλε τα εγκώμια του Επιταφίου, ενώ στην λιτάνευση που επακολούθησε πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συμπόρευση των Επιταφίων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας.

Μετά την επιστροφή του Επιταφίου στον Ναό, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το προφητικό όραμα του Ιεζεκιήλ και κατόπιν ανέλυσε τις προτυπώσεις που αναφέρονται σε αυτή. Στο τέλος της θεολογικής ερμηνείας του, αναφέρθηκε στην ζωή η οποία πηγάζει από τον τάφο του Χριστού. Τα νεκρά οστά του οράματος, τα οποία σιγά-σιγά έλαβαν νεύρα και σάρκες και κατόπιν έλαβαν ζωή από το Πνεύμα του Θεού, προεικονίζουν τους ανθρώπους όλων των γενεών, οι οποίοι θα αναστηθούν και θα μετέχουν στην αιώνια Βασιλεία του Θεού.