Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΟΙ Γ' Χαιρετισμοί στο παρεκκκλήσιο του Αγίου Κωνσταντίνου

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στην ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Κωνσταντίνου, του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Αχαρνών, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον εφημέριο Πρωτ. Βασίλειο Λεπενίτσα και τον Αρχιδιάκονό του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Παρευρέθησαν οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής κ. κ. Στυλιανός Φωτόπουλος και Αναστάσιος Οικονομόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και ο Στχης Απόστολος Κωνσταντίνος Πούλος, στρατοπεδάρχης.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασιμώτατος μίλησε με αφορμή τον ειρμό της δ’ ωδής:«Ὁ καθήμενος ἐν δόξῃ, ἐπὶ θρόνου Θεότητος, ἐν νεφέλῃ κούφῃ, ἦλθεν Ἰησοῦς ὁ ὑπέρθεος, τῇ ἀ­κη­ρά­τῳ Παρ­θέ­νῳ, καὶ διέ­σω­σε, τοὺς κραυγάζοντας· δόξα Χριστὲ τῇ δυνάμει σου», για το όραμα του Ησαΐα, που αναφέρεται στην σάρκωση του Υιού του Θεού από την Παρθένο Μαρία, που έχει ως αποτέλεσμα τη σωτηρία μας, δηλαδή την ολοκλήρωση μας ως υπάρξεων στη Βασίλεια του Θεού.

Ό,τι κακό υπάρχει στον κόσμο - αρρώστια, πόλεμοι, διαστροφές, θάνατος - οφείλονται στην εμμονή μας να ακολουθήσουμε το δικό μας μονοπάτι της δήθεν ευτυχίας και ολοκλήρωσης και όχι την οδό της αληθείας και της ζωής που είναι ο Χριστός.

Στη συνεχεία μετά από κατάλληλη για την περίσταση προσλαλιά χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Γρήγοριο Παπακωνσταντινόπουλο, αριστερό ψάλτη του Παρεκκλησίου.