Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ολυμπιακού χωριού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής των Αγίων, στον οποίο συμμετείχαν ιερείς, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης.

Μετά την τέλεση της αρτοκλασίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το ιεραποστολικό έργο των Αγίων, οι οποίοι χωρίς ίχνος εθνικισμού διέδωσαν την αλήθεια του Χριστού και του Ευαγγελίου Του, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των ανθρώπων που κατηχούσαν (Ρώσων και Σλάβων) και μάλιστα εφηύραν αλφάβητο, ώστε η προφορική διάλεκτος να αποκτήσει γραπτή μορφή, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να μετατραπούν σε βραχίονες οποιασδήποτε κοσμικής επιδιώξεως. Γι’ αυτό άλλωστε ο ποιητής των τροπαρίων της εορτής προτρέπει όλες τις κατά τόπους Εκκλησίες να στέψουν με ύμνους και να τιμήσουν τους Αγίους.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη χειροθεσία σε αναγνώστη ενός ιεροψάλτη.

Συμμετείχαν στην ακολουθία ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός, ο βουλευτής  κ. Πάνος Σκουρολιάκος, πλειάδα αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων βουλευτών και αυτοδιοικητικών.