Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανηγυρικός Εσπερινός Αθηναγόρου του Απολογητού

Στις 23 Ιουλίου 2023, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Αθηναγόρου του απολογητού που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας Φυλής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Συγχοροστατούντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Την εορταστική ομιλία της ημέρας εκφώνησε ο κ. Δανιήλ, ο οποίος τόνισε τα δύο χαρακτηριστικά του αγίου Αθηναγόρου: την ομολογία του Χριστού και της διδασκαλίας Του και το μαρτύριο, ως επιστέγασμα της ζωής του. Ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα να αποκτήση αυτά τα χαρακτηριστικά του Αγίου, του οποίου φέρει το όνομα, και να καθοδηγεί το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε ο Θεός σύμφωνα με τη ζωή του Αγίου του.

Παρευρέθησαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης κα Σοφία Βούλτεψη, οι Δήμαρχοι Φυλής κ. Χρήστος Πάππους, Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασιμάκης με δημοτικούς συμβούλους, οι πρώην Δήμαρχοι Φυλής κ. Δημήτριος Μπουραΐμης, Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Νικόλαος Σαράντης και ο Στρατηγός ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των παρευρισκομένων και μοίρασε άρτους. Στη συνέχεια παρετέθη εόρτιο δείπνο στους χώρους της Ιεράς Μονής.