Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τα νέα

Πρόγραμμα ακολουθιών Μεγάλης και Διακαινησίμου Εβδομάδας Αγίας Τριάδας Πετρ.

Δείτε το πρόγραμμα ακολουθιών της ενορίας της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Διακαινήσιμο Εβδομάδα 2024.

Θεία Κοινωνία ασθενών στην Αγία Τριάδα Πετρ.

Την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Θεία Κοινωνία των ασθενών στην ενορία της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους στους εφημερίους.

Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής «Σιγησάτω»

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας παρηκολούθησε συναυλία βυζαντινής μουσικής, που ο πολυμελής χορός ιεροψαλτών «ΑΙΝΟΥΝΤΕΣ» υπό την διεύθυνση του κ. Αναστασίου Στέλλα και την καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Κυριάκου Κισκηρέα, με τον τίτλο «Σιγησάτω», παρουσίασαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Πρόεδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πρωτ. Εμμανουήλ Σέρβου.

Επίσκεψη σε έκθεση μαθητών ΕΠΑ.Λ.

Στο Πάρκο Τρίτση βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας προσκεκλημένος της Διευθύντριας της Γ’ Δευτεροβάθμιας Περιφέρειας Αθηνών κας Δήμητρας Μάκρη, στην Έκθεση των ΕΠΑΛ (Επαγγελματικών Λυκείων) του Δυτικού Τομέα των Αθηνών.

Ε' Κυριακή των Νηστειών στην Κοίμηση Θεοτόκου Αχαρνών

Την Ε' Κυριακή των Νηστειών, 21 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στις Αχαρνές, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, τους εφημέριους Πρωτ. Κωνσταντίνο Μανώλη, Πρεσβ. Γεώργιο Χαλκιά, Πρεσβ. Μιχαήλ Καρ και τον Αρχιδιάκονο του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Ακάθιστος Ύμνος στον Άγιο Δημήτριο Πετρουπόλεως

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπολεως, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτ. Εμμανουήλ Σέρβο, πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τον Πρωτ. Ιωάννη Αποστολάκη, τον Πρεσβ. Διονύσιο Λαμπρόπουλο και τους εφημέριους του Ιερού Ναού, τον Αρχιδιάκονο του π. Νικόδημο Μαλαματένιο και τον διάκονο του π. Άγγελο Μιχαλόπουλο.

Θεία Λειτουργία προηγιασμένων στην Αγία Τριάδα Πετρ.

Γίνεται γνωστό στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας μας ότι την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00 θα τελεστεί η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ. Αθηναγόρου.

Δ' Κυριακή των Νηστειών στον Άγιο Νικόλαο Ιλίου

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Καματερό, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Χρύσανθο Λιόλιο, Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τους εφημέριους Πρωτ. Μιχαήλ Κοκκινάκη και Πρεσβ. Σπυρίδωνα Μπούρσατς και τον Αρχιδιάκονό του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, που γέμισε ασφυχτικά την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, η μεγάλη δράση με θέμα: #οπαδική_βία - #παραβατικότητα_ανηλίκων… Οι δίδυμες απειλές. Τάσεις – Συνδέσεις – Προεκτάσεις».

Θυρανοίξια μεταβυζαντινού εξωκκλησίου Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Η ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών προσκαλεί στην ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων του μεταβυζαντινού εξωκκλησίου του Αγίου Αθανασίου, το οποίο βρίσκεται στον κάμπο των Αφιδνών από τον 16ο αι.