Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό της θεομητορικής εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή που τιμά την χάρη της, στην περιοχή Ντάρδιζα της Πάρνηθας.

Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φυλής και Αχαρνών Αρχιμ. Τίτος Χρήστου, οι Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπος και Ελισσαίος Λαλάτοβιτς και οι διάκονοι π. Νικόδημος Μαλαματένιος και π. Μιχαήλ Γιαννακέλος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο τροπάριο «αὕτη ἡμέρα Κυρίου, ἀγαλλιᾶσθε λαοί· ἰδοὺ γὰρ ... ἡ βίβλος τοῦ λόγου τῆς ζωῆς, ἐκ γαστρὸς προελήλυθε» και αναφέρθηκε στην πρώτη εορτή του εκκλησιαστικού έτους που μόλις έχει ξεκινήσει. Η γέννηση της Θεοτόκου ξεκινά τον κύκλο των εορτών της θείας οικονομίας και της σωτηρίας του κόσμου.

Στο τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία πέριξ της Ιεράς Μονής και αρτοκλασία. Ακολούθησε μικρή δεξίωση για όλους τους προσκυνητές στην τράπεζα της Ιεράς Μονής.