Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανηγυρισμός της εορτής του Ευαγγελισμού

Την Δευτέρα 25/3 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ίλιον, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπο, Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκη, Αρχιμ. Χρύσανθο Λιόλιο, τους εφημέριους του Ιερού Ναού και άλλους ιερείς καθώς και τους διακόνους του π. Νικόδημο Μαλαματένιο και π. Άγγελο Μιχαλοπουλο.

Μέτα το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο τον π. Νικόδημο μετά από μικρή αναφορά στο γεγονός του Ευαγγελισμού, αλλά και στον χειροτονήσαντα τον διάκονο μακαριστό Μητροπολίτη Περιστερίου κυρό Κλήμη, με τον οποίον ο Σεβασμιώτατος υπήρξε συμμοναστής στην Ιερά Μονή Σάγματα στο Ύπατο Θηβών. Εμνήσθη της αγάπης του μακαριστού Μητροπολίτη προς την Παναγία μας και προς τον χειροθετηθέντα Αρχιδιάκονο, ο οποίος στάθηκε μέχρι την τελευταία πνοή στον Επίσκοπο του.

Στην συνέχεια τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη Εθνική Παλιγγενεσία. Στην ακολουθία παρευρέθησαν η κα Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου, Δήμαρχος Ιλίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο τέως Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος. Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής ήταν ο κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών και των πολιτιστικών συλλόγων του Ιλίου.