Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την 27η Μαρτίου 2022 η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέλυσε το τρίτο τροπάριο των εσπερίων και συγκεκριμένα το: «Χαίροις ὁ ζωηφόρος Σταυρός, τῆς εὐσεβείας τὸ ἀήττητον τρόπαιον ἡ θύρα τοῦ Παραδείσου ὁ τῶν πιστῶν στηριγμός...», τονίζοντας την σημασία του συμβόλου του Σταυρού για την σωτηρία των ανθρώπων, αιτιολογώντας παράλληλα γιατί στο μέσον της Μεγάλης Σαρακοστής, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, προβάλλεται στο κέντρο των Ιερών Ναών ο Σταυρός του Κυρίου μας.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών.

Λίγο προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα για την παρουσία του και ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα ότι ο κ. Υπουργός έχει αναλάβει τη μέριμνα για την εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης των ζημιών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βλασίου Αχαρνών αποκλειστικά από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Δήμου Αχαρνών. Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Βρεττό για την συμβολή του στην όλη προσπάθεια. Τέλος ευχήθηκε σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, ευλογημένα και καλό υπόλοιπο της Σαρακοστής.