Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Νεότητα

Πρώτη ημέρα κατασκήνωσης αγοριών

Πανηγυρική ατμόσφαιρα επεκράτησε την σημερινή πρώτη ημέρα των δύο κατασκηνωτικών περιόδων αγοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Η κατασκήνωσή μας φιλοξενείται στις όμορφες και άρτιες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίες βρίσκονται περί τα 45 χλμ μακρυά από την Αθήνα, στην περιοχή Μαρσόρι του Δήμου Αυλώνος.

Στο χώρο αυτό συγκεντρώθηκαν πλέον των 270 κατασκηνωτών, χωρισμένοι ηλικιακά σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους: την πρώτη για μαθητές Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου και την δεύτερη για μαθητές Β΄Γυμνασίου – Γ΄ Λυκείου.

Χαρά και έντονος ενθουσιασμός επεκράτησε σε όλους τους κατασκηνωτές κατά την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αθηναγόρου, ο οποίος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, ευλόγησε τους κατασκηνωτές, τα στελέχη και τους υπευθύνους και έδωσε τα ονόματα των 15 ομάδων και το σύνθημα της κατασκήνωσης: «Ουρανός, η χώρα του Φωτός».

Μίλησε με απλότητα, ζωντάνια και αμεσότητα στα παιδιά και τους ευχήθηκε: «Καλή Κατασκήνωση!».

Ο αρχηγός της κατασκήνωσης κύριος Νταλιάνης Κλήμης , επίκουρος καθηγητής του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας και τα στελέχη προσφέρουν στους κατασκηνωτές ένα πλούσιο πνευματικό πρόγραμμα κατά το οποίο τα αθλήματα και τα παιχνίδια  εναλλάσσονται  με το ζωηρό τραγούδι, την προσευχή και τις καθημερινές αγιογραφικές συναντήσεις μέσα από τις οποίες οι διάφοροι ομιλητές έχοντας ως βάση τα μυστήρια της εκκλησίας απαντούν σε προβληματισμούς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες αναζητήσεις της νεανικής εφηβικής ηλικίας.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι των αγοριών θα ολοκληρωθούν την 31 Ἰουλίου 2012 και θα ακολουθήσει κατασκηνωτικό τριήμερο για τα στελέχη.