Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εορτασμοί στην Αγία Αικατερίνη Ιλίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν οι εορτασμοί στην Αγία Αικατερίνη Ιλίου.

 

 

Στον Εσπερινό της εορτής προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο. Δείτε εδώ σύντομη περίληψη των κεντρικών σημείων της ομιλίας, και ακούστε την ολόκληρη.

 

 

 

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο Ιλίου Αθηναγόρας. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου εκφώνησε κήρυγμα, το οποίο μπορείτε να δείτε περιληπτικώς αλλά και να ακούσετε ολόκληρο εδώ.

 

 

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας, τα οποία φυλάσσονται στο Ναό και τίθενται προς προσκύνηση από το λαό. Στη λιτάνευση συμμετείχε ο δήμαρχος κ. Ζενέτος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Ιλίου. Προπομπός της λιτανείας ήταν η φιλαρμονική του δήμου Ιλίου, ενώ την εικόνα μετέφεραν παιδιά και μέλη του συλλόγου πολιτιστικού συλλόγου «ΕΛΠΑΧΟ», ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. Μετά το τέλος της λιτανείας ακολούθησε Ιερά Παράκληση στην Αγία και κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.

Η συμμετοχή του λαού σε όλες τις εκδηλώσεις και ιδιαιτέρως στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία ήταν αξιοσημείωτη και ο μεγαλοπρεπής και ευμεγέθης Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος, όπως και ο αύλιος χώρος.

Εκτενές φωτογραφικό ρεπορτάζ, με ιδιαίτερη καλλιτεχνική άποψη μπορείτε να δείτε στην πανέμορφη γκαλερύ για τη δημιουργία της οποίας φρόντισαν οι ιερείς του ναού και επιμελήθηκε ο φωτογράφος κ. Ανδρέας Ατζάμπος.