Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παράδοση υπολογιστών σε δημοτικό σχολείο

Δύο ολοκαίνουργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές παρέδωσε αυτοπροσώπως ο Μητροπολίτης Ιλίου στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Όλα ξεκίνησαν από την πρωτοβουλία της διευθύντριας του σχολείου κας. Βασιλικής Σκέντου και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να στείλουν επιστολή στο Μητροπολίτη Ιλίου, ζητώντας του την βοήθεια να αντικαταστήσουν τους 9 υπολογιστές που εκλάπησαν από το εργαστήριο του μαθήματος Πληροφορικής, με αποτέλεσμα το μάθημα να μην μπορεί να διδαχθεί στην πράξη.

Όπως η ίδια η διευθύντρια είπε, ξαφνιάστηκε που τόσο σύντομα ο Μητροπολίτης Ιλίου ανταποκρίθηκε στο αίτημά της. Μάλιστα, ο Αρχιερατικός επίτροπος Αχαρνών π. Ευάγγελος Λάζος επισκέφθηκε αμέσως το σχολείο για να ενημερωθεί από κοντά για το πρόβλημα. Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας παρέδωσε 2 καινούργιους υπολογιστές ώστε να υπάρξει κάποιος τρόπος διδασκαλίας μέχρι το τέλος της χρονιάς και υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει κι άλλους.

Μάλιστα, επισκέφθηκε τα παιδιά στην τάξη τους, για να τους πει μία «Καλημέρα» και να τα δει από κοντά. Τους είπε ότι επειδή είναι φιλόλογος, νιώθει πάντοτε χαρά όταν μπαίνει σε μία τάξη και πιάνει τον σπόγγο και την κιμωλία!