Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΠΕΙΓΟΝ: Προγράμματα απασχόλησης ανέργων

Διαθέσιμο για υποβολή αιτήσεων είναι πλέον το σύστημα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση των ανέργων. Σπεύσατε ταχύτατα.

Σε συνέχεια του υπ' αριθμ. πρωτ. 3852/19-9-2013 Εγκυκλίου Σημειώματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί «Ένταξης των Ιερών Μητροπόλεων σε πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα», με το οποίο διαβιβάστηκε η υπ. αριθμ. ΑΔΑ: ΒΛ9ΓΧ-ΝΨ2 απόφαση της Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Π. Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με την προώθηση της απασχολήσεως ανέργων σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνονται τα εξής:

  1. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και τη 12η μεσημβρινή.
  2. Τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων είναι α) το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, β) το χρονικό διάστημα εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου αυτών, γ) το ετήσιο εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό), δ) η ηλικία και ε) ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.
  3. Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ, και υπόκειται στον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
  4. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των ανέργων, ο ΟΑΕΔ θα χορηγήσει στους ωφελούμενους παραπεμπτικό σημείωμα προς τον επωφελούμενο φορέα (Ιερά Μητρόπολη), στο οποίο θα αναγράφεται ρητά ότι η πρόσληψη γίνεται στο πλαίσιο της πράξης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ».
  5. Η Ιερά Μητρόπολη υποχρεούται να προσλάβει τους ωφελούμενους εντός 15 ημερών, αφού προηγουμένως πραγματοποιήσει έλεγχο των δικαιολογητικών (πτυχίων κλπ) για την κάλυψη της κάθε θέσεως.
  6. Για την καταβολή των αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών, η Ιερά Μητρόπολη θα αποστέλλει κάθε μήνα στον ΟΑΕΔ κατάσταση των ωφελούμενων. Ο ΟΑΕΔ θα πιστώνει τους λογαριασμούς του φορέα (Ι. Μητρόπολη) με το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να καταβληθούν οι ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές. Το ποσό της αμοιβής θα καταβάλλεται στους ωφελούμενους από τον ΟΑΕΔ.
  7. Με τη λήξη του πενταμήνου λήγει αυτοδίκαια η εργασιακή σχέση ανάμεσα στον ωφελούμενο και την Ιερά Μητρόπολη (δεν απαιτείται καταγγελία της σύμβασης εργασίας), ενώ η Ι. Μητρόπολη δεν έχει καμία υποχρέωση έναντι του ωφελούμενου.

Καταφορτώστε την πρόσκληση με τις λεπτομέρειες του ΟΑΕΔ από τον ακόλουθο σύνδεσμο.