Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εγκαίνια κέντρου διαλέξεων, ομιλία Σεβ. Μητρ. Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εγχείρημα δια βίου μάθησης ανέλαβε ο Δήμος Αχαρνών εγκαινιάζοντας το Διεπιστημονικό Κέντρο Διαλέξεων (ΔΙ.ΚΕ.ΔΙ.Δ.Α.). Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, βουλευτών της περιοχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ενώ στην τελετή παρευρέθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος και το σύνολο του κλήρου της περιοχής των Αχαρνών.

Στην ομιλία του ο  Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήριος Ντούρος αναφέρθηκε στη σημασία της δια βίου μάθησης τονίζοντας ότι ο δήμος ανέλαβε, αυτό το εγχείρημα, επειδή πιστεύει στη δύναμη της παιδείας.

Η τελετή των εγκαινίων συνδυάστηκε με εκδήλωση για τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια και την πρόταση για την αγιοκατάταξή του. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ο οποίος έχει ήδκαταθέσει πρόταση στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αγιοκατάταξη του Ιωάννη Καποδίστρια, μίλησε για τη σημασία του έργου του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συγγραφέας Ιωάννης Κορνιλάκης ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο Ιωάννης Καποδίστριας «Ο Άγιος της πολιτικής».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Εύη Χριστοφιλοπούλου - Υφυπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Αθ. Μπούρας - βουλευτής, Αλέξιος Μητρόπουλος - Γενικός γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδος Ν.Δ. Περιφέρειας Αττικής, Νικόλαος Κρημνιανιώτης - Γενικός Γραμματέας Δήμου Αχαρνών, Μιχαήλ Βρεττός, Παναγιώτης Γκίκας, Τάκης Ντούρος, Κυριακή Σαββίδη - αντιδήμαρχοι Αχαρνών.

(Πληροφορίες από το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Αχαρνών. Φωτογραφίες από τον κ. Αναστάσιο Σωτηρίου.)