Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης

Ο Τομέας Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του Τμήματος Μ.Ι.Θ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης στις 1-3 Δεκεμβρίου 2016.

Στο 4ο Π.Σ.Φ.Ε. συμμετείχαν περισσότεροι από 100 ομιλητές και ομιλήτριες από την Ελλάδα και τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα με ανακοινώσεις στις θεματικές περιοχές: γενική φιλοσοφία της επιστήμης και φιλοσοφία ειδικών επιστημών (φιλοσοφία της ψυχολογίας & επιστημών της νόησης, φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών, φιλοσοφία της βιολογίας & των βιοϊατρικών επιστημών, φιλοσοφία των μαθηματικών, φιλοσοφία της τεχνολογίας), φιλοσοφία της γλώσσας και μεταφυσική της επιστήμης, αρχαία φιλοσοφία και επιστήμη, και ιστορία της φιλοσοφίας της επιστήμης.

Το Συνέδριο φιλοξένησε επίσης 9 Συμπόσια από ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων στα οποία συμμετέχουν ερευνητές από τον ελλαδικό και το διεθνή χώρο.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Άνω Ιλίσια (δίπλα στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο).
Στην ημερίδα συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοιατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας ως κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.