Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρόληψη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων και Ατυχημάτων σε Παιδιά και Ηλικιωμένους

Πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πρόληψη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων και Ατυχημάτων σε Παιδιά και Ηλικιωμένους».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στο αμφιθέατρο του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι» Κηφισιάς.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως εκπροσώπησε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ Θεοδόσιος Μανώλης Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας, Υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως στο νοσοκομείο Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι», και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο π. Θεοδόσιος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου δια την απόλυτη ευόδωση και επιτυχία των εργασιών της εκδήλωσης. Ο π. Θεοδόσιος συνεχίζοντας ανέφερε πως ζητήματα όπως είναι η ενημέρωση, η κατάρτιση, η πρόληψη, αλλά η εκπαίδευση των ανθρώπων, όχι μόνο σχετικά με την αντιμετώπιση των ασθενειών αλλά και τις επικείμενες ψυχοκοινωνικές διαστάσεις και συνέπειες που επιφέρουν αυτές στην οικογένεια, στην κοινωνία, την εργασία και κυρίως τον ίδιο τον άρρωστο, είναι ζητήματα που πρέπει να προβάλλονται και να στηρίζονται στην καθημερινή πρακτική μας. Καθώς ο ασθενής είναι άνθρωπος, και αποτελείται από ψυχή και σώμα, κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία όλων μας. Είναι γνωστό στον καθένα ότι πάντα ό, τι συμβαίνει στο σώμα επηρεάζει άμεσα και την ψυχή και το αντίστροφο. Έτσι, όταν ο οργανισμός μας λειτουργεί σωστά, η ψυχή μας, διακατέχεται από ευεξία και ευχαρίστηση. Αντιθέτως, δυσμενείς σωματικές καταστάσεις επιδρούν αρνητικά στη ψυχή μας, και μας προξενούν αρνητικά συναισθήματα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα και κακή ποιότητα ζωής. Για το λόγο αυτό ανέφερε ο π. Θεοδόσιος η Εκκλησία βρίσκεται κοντά και στηρίζει τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες όπως η σημερινή, η οποία αφορά την γνώση και την καλλιέργεια όλων των επιστημονικών αρετών επ’ αγαθώ της Επιστήμης και του ανθρώπου.