Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ψυχιατρική και Θρησκεία: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις

Ο Κλάδος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας «Ψυχιατρική και Θρησκεία» διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στο Πολιτιστικό Kέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μεγάλου Βασιλείου 15, στον Κεραμεικό, (11:00-13:00), και είχε θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Παρερμηνείες και Αλήθειες». 

Ομιλητής ήταν ο ψυχίατρος και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ενώ εκτεταμένα σχόλια έκαναν ο ψυχίατρος και επιστημονικός συνεργάτης της Ἀ Πανεπιστημιακής Κλινικής, κ. Κανέλλος Κιούλος και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής κα Πανωραία Κουφογιάννη.

Στόχος του Κλάδου «Ψυχιατρική και Θρησκεία» είναι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση, και δια του διαλόγου που θα αναπτυχθεί, στην καλύτερη επίγνωση των κοινών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ψυχίατροι με τους ιερείς και πνευματικούς, να διερευνηθούν τα θέματα που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και οδηγούν σε παρερμηνείες εκατέρωθεν. Η συζήτηση που γίνεται συνήθως μόνο στα επιστημονικά συνέδρια της Εταιρείας μας εδώ και αρκετά χρόνια, θα είναι τώρα ανοιχτή και για το ευρύ κοινό που προβληματίζεται και πιστεύουμε ότι η παρουσία του θα εμπλουτίσει τον διάλογο.

Η επιστημονική Εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως την ημερίδα παρακολούθησαν ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Βασιλείου πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ιλίου και Υπεύθυνος Διαδικτύου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.