Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τροχαία ατυχήματα - Ο ρόλος της ψυχοπαθολογίας & οι δημογραφικές επιπτώσεις τους

Ο Ψυχιατρικός Τομέας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονεί διοργάνωσε την επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Τροχαία ατυχήματα: Ο ρόλος της ψυχοπαθολογίας και οι δημογραφικές επιπτώσεις τους», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου (ώρα 09:00 – 15:00) και  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Στόχος της εν λόγω επιστημονικής ημερίδας ήταν  η ανάδειξη της μεγάλης διάστασης του προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας και η σύνδεσή του με το εξίσου σοβαρό δημογραφικό ζήτημα. Παράλληλα, επιχειρήθηκε  η σύνδεση των παραπάνω θεμάτων με την ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία, σε μια προσπάθεια σφαιρικής προσέγγισης μιας πολύπλοκης πραγματικότητας.

Ως εισηγητές στην ημερίδα αυτή - εκτός των στελεχών του Ψυχιατρικού Τομέα και  ψυχιάτρων από την Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών που διαθέτουν μακρά κλινική πείρα – συμμετείχαν  ειδικοί από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως οι Νίκος Χριστοδουλάκης (Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - τ. Υπουργός), Νίκος Λοΐζος (Γενικός Γραμματέας Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Paris I – Sorbonne) και Πέτρος Τατσόπουλος (Συγγραφέας - τ. Βουλευτής).

Στην ημερίδα από την πλευρά της Εκκλησίας προσκεκλημένος στις εργασίες της ημερίδας ήταν ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.