Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σεμινάριο για τις βασικές επιστήμες για τον ογκολόγο

Πραγματοποιήθηκε  στο Ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel από 19 Μαΐου 2018 το  2ο σεμινάριο του 6ου Κύκλου Σπουδών της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας (Ε.ΑΚ.Ο) αφιερωμένο στις βασικές γνώσεις βιολογίας, ανοσολογίας, παθολογικής ανατομικής και φαρμακολογίας, που πρέπει να κατέχει ο παθολόγος-ογκολόγος για την κατανόηση της ασθένειας, αλλά και για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας στην καθημερινή κλινική πράξη.

Το 2ο Σεμινάριο αυτού του κύκλου παρουσίασε τις βασικές αλλά και νεότερες γνώσεις βιολογίας, γενετικής, ανοσολογίας, παθολογικής ανατομικής και φαρμοκολογίας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τη χρηματοδότηση της έρευνας και την ανάπτυξη φαρμάκων, τη Βιολογία του Καρκίνου, την Ανοσολογία και ανοσοθεραπεία του καρκίνου.
Προσκεκλημένος στις εργασίες του συνεδρίου  ήταν ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.