Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

Πανηγύρισε η ενορία Προφ. Ηλία Πετρ.

Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία Πετρουπόλεως.

Το απόγευμα της 20ης Ιουλίου 2019 τελέστηκε ο εσπερινός προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Ιωαννίκιου Γιαννόπουλου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Προφήτη Ηλία, τόνισε πως ήταν ο άνθρωπος της προσευχής, αφού μέσω αυτής πραγματοποίησε πολλά θαυμάσια. Ο π. Ιωαννίκιος τόνισε ότι η προσευχή είναι ο καθρέφτης όπου μέσα εικονίζεται ο ψυχικός μας κόσμος και έχουμε την δυνατότητα να δούμε τα λάθη μας και τις αδυναμίες μας. Η σημασία της προσευχής φαίνεται στην προσπάθεια που κάνει ο διάβολος να μας αποσπάσει την προσευχή. Και η δική μας στάση δοκιμάζει την αγάπη του χριστιανού προς τον Θεό, όπως λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης. Τέλος επεσήμανε ότι η προσευχή είναι μια όαση δροσιάς μέσα στην έρημο της ζωής, που μας δροσίζει μας ξεκουράζει και είναι το οξυγόνο στη μολυσμένη ατμόσφαιρα της καθημερινότητας.

Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Πετρουπόλεως, ενώ την εικόνα σηκωσε ο Σύλλογος Κρητών Πετρούπολης «Η Μεγαλόνησος» με τον Πρόεδρο Βασίλη Μουρτζανό και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοροέκφραση Πετρούπολης» με τον χοροδιδάσκαλο Παναγιώτη Βασιλικόπουλο.

Ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Κασσός, εκ μέρους του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμ. Γερμανού Γκίκα, ευχαρίστησε όλους τους ιερείς που συμμετείχαν στην πανήγυρη και όσους βοήθησαν διοργάνωσή της.

Ρεπορτάζ και μέρος του φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου